Activitati desfasurate în perioada 13 – 17 martie 2017, în cadrul programului ”Școala Altfel! Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Într-o societate modernă educaţia are un rol primordial, iar educaţia primită în şcoală rămâne fundaţia pe care elevul îşi va clădi în timp,cu răbdare, ambiţie şi dăruire o viitoare carieră într-un mediu social concurenţial. Cultura generală, abilităţile de comunicare, abilităţile practice şi de lucru în echipă, dezvoltarea competenţelor fundamentale necesare acestui secol sunt elementele definitorii care conduc către succes.

Proiectele îşi propun să confrunte idei, metode, tehnici şi modalităţi deosebite de lucru în echipă sau individual în cadrul unor activităţi extraşcolare atractive şi diversificate. De asemenea, îşi propun o mai bună relaţionare a elevilor între ei, o colaborare în cadrul scolii cu părintii lor, cât şi cu cadrele didactice.

În fiecare zi a săptămânii 13-18 martie 2017 elevii  din  Scoala Gimnazială    „Mihai Eminscu”, Craiova, vor desfasura activiăti care le vor solicita si valorifica spiritul competitional (concursuri sportive,  artistice), pentru promovarea valorilor umane (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială), activitati de educatie pentru sănătate (inclusiv referitoare la dependenta de calculator, siguranta pe internet etc), activităti de educatie ecologică prin realizarea machetei scolii din materiale refolosibile si de protejare a mediului înconjurator.

Prin activităţile extraşcolare şi extracurriculare propuse a fi derulate, elevii îşi vor forma/dezvolta o serie de competenţe cheie, care îi ajută să treacă de la cunoaştere la aplicare practica, la comunicarea eficientă a ceea ce cunosc. Consider că aceste capacităţi şi competenţe vor fi mai uşor formate/dezvoltate în aceste contexte, deoarece elevii sunt implicaţi în activităţi plăcute, atractive pentru ei.

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR:

Programul activităţilor desfăşurate in perioada 13- 17 MARTIE 2017

 

 

 

DSC_0140DSC_0043DSC_0037DSC_0176