Despre Noi

Şcoala este amplasată pe platforma de est a oraşului Craiova, cartier Lapuş şi fiinţează din anul 1985, continuând tradiţia fostei  Şcoli Nr. 15.

Circumscriptia scolara cuprinde un numar de 120 de blocuri, cartierul Aeroport si strazile Drumul Apelor, Drumul Muntenilor si Plaiul Vulcanesti.

În anul 1997, cu mare curaj, cadrele didactice si elevii si-au ales un ideal si o masură – EMINESCU.  Acesta este motivul pentru care ziua de 15 Ianuarie este zi de sarbatoare pentru

Şcoala Gimnazială „MIHAI EMINESCU”.

Conștienți de importanța învățămantului, echipa managerială și întregul corp profesoral, urmăresc eficientizarea procesului educațional. În acest context, preocupările noastre vor consta în a oferi tuturor copiilor respectul valorilor, egalitate în șanse, instruirea lor completă pentru actualul mileniu, pentru ca ei să poată înțelege mai bine noul mod de viață, diversitatea societății contemporane.

MISIUNEA

Motto:

”Fii competitiv!”

”Învățăm modern!

Învățăm eficient!

Învățăm toți și împreună, în armonie!

Învățăm ca să fim cunoscuți!”

Eficientizarea  procesului educaţional, educând și instruind conștient și intentionat, pentru a oferi tuturor copiilor  egalitate în şanse, formarea  lor completă pentru actualul mileniu, pentru ca ei să poată înţelege mai bine noul mod de viaţă, diversitatea societăţii contemporane, respectul valorilor.

Elaborarea unei strategii educaționale complexe care să optimizeze constant oferta educațională în raport cu standardele de calitate  naționale și europene, ținând cont de idealurile și exigențele beneficiarilor direcți și indirecți.